Telefoonnummer

0472501534

E-mail

info@praktijksvd.be

Openingstijden

Op afspraak

Cranio staat voor het Latijns woord cranium = de schedel.

Sacraal staat voor sacrum = Latijnse naam voor het heiligbeen (dit bevindt zich vlak boven de stuit). Hiertussen bevindt zich uiteraard de wervelkom.

Zowel de hersenen als het rugmerg zijn bekleed met drie beschermende vliezen waarbinnen een vloeistof circuleert.

De naam “Cranio-Sacraal” is dus een verwijzing naar het cranium, het sacrum, de wervelkolom, de vliezen en het vloeistof, de Dura Mater.

Net zoals het bloed in een bepaald ritme door onze aderen stroomt en de adem haar eigen ritme kent, zo heeft ook het hersenen- en ruggenmergvocht hun eigen ritme, nl. het Cranio-Sacraal ritme. .  Deze ritmische bewegingen zijn het best voelbaar vanuit de schedel, de ruggengraat en het heiligbeen, alhoewel ze overal in het lichaam kunnen opgepikt worden.

Cranio sacraal is een zachte manipulatietechniek die helpt om disharmonieën in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen te herstellen.

Daar het cranio-sacrale systeem de hersenen en het rugmerg omsluit heeft het ook invloed op het functioneren van het centrale zenuwstelsel. Disfunctie in Cranio-Sacraal systeem kan zorgen voor disfunctie, o.a. van de ademhaling, de hartslag en de spijsvertering.

Wanneer door spanningen in de hersenvliezen het ritme wordt verstoord, wordt ook de beweging in de schedelbeenderen, de ruggengraat en het heiligbeen gedeeltelijk geblokkeerd waardoor bepaalde lichaamsfuncties bemoeilijkt kunnen worden. Veel voorkomende oorzaken van een verminderde beweeglijkheid zijn onder andere ongevallen, geboorteletsels, trauma’s, emotionele of psychologische stress, heelkundige ingrepen en vervuiling.

Niet alleen “wat is cranio” maar ook “wat is het doel van cranio” is van belang. Een belangrijk principe is dat het lichaam altijd op zoek is naar een natuurlijk evenwicht en daarbij het vermogen heeft zichzelf te herstellen.  Cranio Sacraal shiatsu protocol streeft ernaar ruimte te creëren daar waar nodig, zodat het lichaam zichzelf herstelt en je je maximale potentieel kan bereiken.

Voor wie is cranio sacraal shiatsu protocol geschikt?

·        Je ervaart veel onrust of hebt het moeilijk om in ontspanning te komen.

·        Je blijft steken in vermoeidheid of stress en komt niet toe aan echte ontspanning.

·        Je wordt geleefd door het leven en ervaart nog zelden het simpele plezier van ‘jezelf te zijn’ en ’thuis te zijn in je lijf’.

·        Je verlangt naar een moment van diepe ontspanning, vrede en zaligheid.

·        Je hebt nood aan zelfzorg: je zorgt steeds maar voor de anderen rond jou maar te weinig voor jezelf.

·        Je kampt met fysieke spanningen of stress gerelateerde klachten: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, druk, slaapstoornissen, verteringsproblemen… 

·        Je bent uit balans geraakt en voelt niet meer wie je nu eigenlijk bent, los van je werk of de rollen die je vervult.

·        Je wil meer eenheid en harmonie ervaren in jezelf, en met je omgeving.​

 

* Dit is een energetische behandeling, hier wordt meestal 60 minuten voor voorzien, maar kan uitlopen naargelang de noden van jou lichaam en problematiek.

Prijs: 60 minuten – 55 euro
          90 minuten – 75 euro